Waar zet je een hondenbench neer?

Het is niet alleen belangrijk de juiste bench te kopen voor je hond, maar het is ook belangrijk de hondenbench op de juiste plek neer te zetten in huis. Maar wat is nu eigenlijk de juiste plek voor een hondenbench? Dat lees je in dit artikel. Om te beginnen moet je natuurlijk een hondenbench kopen.

 

De juiste plek voor een hondenbench

Je kunt de bench van jouw hond het beste op een rustige plek neerzetten. Dit is een plek waar het beestje goed kan ontspannen en waar niet te veel prikkels zijn. Denk hierbij aan de hal, de keuken of de bijkeuken. Overigens is het ook weer niet de bedoeling dat je hond het idee heeft altijd alleen te zijn. De bench moet op een rustige plek staan, maar je zet deze niet op de zolder neer waar nooit iemand komt. Doe je dit wel, dan voelt je hond zich wel erg alleen.

 

Overigens mag je de hondenbench best in de woonkamer zetten, als hier maar niet te veel drukte, lawaai en beweging is. Rennen er continu kleine kinderen door de woonkamer, dan is deze ruimte niet rustig genoeg voor de hondenbench. Bij gezinnen zonder kinderen is dit wellicht anders.

 

Ook voor pups: een rustige omgeving!

Heb je een volwassen hond? Dan zet je de hondenbench op een rustige plek neer. Heb je een pup? Dan is het nog belangrijker de hondenbench op een rustige plek neer te zetten. Pups pakken prikkels in de omgeving namelijk nog beter op. Als je de bench in een drukke omgeving met veel prikkels zet, kan je pup nooit tot rust komen in de hondenbench. En dit is juist zo belangrijk! Controleer daarom goed hoe rustig de omgeving van de hondenbench nu eigenlijk is. Zijn er echt niet te veel prikkels voor je pup? Alleen als je dit zeker weet, zet je de bench hier neer.